Składniki

500 g mięsa sarny
1 cebula
1 jajko
1/2 szklanki bułki tartej
1/2 szklanki mleka
1 łyżka masła
sól do smaku
olej do smażenia


Przygotowanie

Mięso sarny dokładnie oczyść i zmiel na grubszym sicie maszynki do mięsa.
Cebulę posiekaj drobno i podsmaż na maśle, aż będzie miękka i szklista.
Wymieszaj mięso z podsmażoną cebulą, jajkiem, bułką tartą i mlekiem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Wyrób masę ręcznie, aż będzie dobrze połączona.
Formuj kotlety z masy mięsnej, najlepiej w kształcie placków.
Rozgrzej olej na patelni i smaż kotlety z obu stron na złoty kolor.
Gotowe kotlety mielone z sarny podawaj na gorąco, np. z ziemniakami i surówką.
Smacznego.

grill-6013647_1920
Previous Next Play Pause
1